Túto nátierku z nivy si zamilujete. Vďaka tvarohu je zdravšia a príprava je veľmi rýchla.
Ingrediencie
- 70-80g nivy
- 15g hermelínu
- 250g polotučného tvarohu (vo vaničke)
- 3-4 lyžice mlieka
- 1/2 strúčika cesnaku
- Mleté korenie
- Vlašské orechy na ozdobu
Postup
- Nivu nastrúhajte alebo pokrájajte na malé kúsky. Cesnak prelisujte alebo nasekajte.
- V mise zmiešajte nastrúhanú nivu s cesnakom, prilejte mlieko a pridajte tvaroh.
- Dôkladne premiešajte alebo prešľahajte šľahačom.
- Hermelín pokrájajte najemno alebo nastrúhajte. Pridajte do misy.
- Nakoniec nátierku dochuť korením. Nesoľte, pretože niva nátierku osolí dosť.
- Hotovú nátierku nechajte chvíľu odležať a potom podávajte na jednohubkách ozdobenú vlašským orechom.
Na jednohubky môžete pokladať aj napríklad hroznové víno, mandarínku, kyslú uhorku alebo inú zeleninu. Kto čo má rád.