Piškótová buchta s jahodami

Piškótová buchta s jahodami

Luxusný dezert z piškóty s čerstvými jahodami si zamilujete! Je skvelý na čajové večierky, brunch alebo ako zábavná letná pochúťka.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 4 žĺtky izbovej teploty
  • 2 lyžice cukru
  • 3 lyžice mlieka
  • 3 lyžice repkového oleja
  • ½ lyžičky vanilky
  • 4 kvapky jahodového extraktu
  • 3 kvapky ružového potravinárskeho farbiva
  • ¼ šálky hladkej múky
  • ¼ šálky kukuričného škrobu
  • 4 bielky
  • ¼ lyžičky vínneho kameňa
  • 5 lyžíc cukru

Na ozdobenie:

  • 12 malých jahôd
  • 4 šálky šľahačky

Postup

  1. Formu na pečenie 23×33 cm vyložte papierom na pečenie.
  2. Dajte bokom.
  3. Vyšľahajte v šľahači bielky tak, aby sa začali vytvárať bubliny.
  4. Pridajte vínny kameň a pokračujte v šľahaní, kým sa nezačnú vytvárať penivé a mäkké vrcholky.
  5. Zvýšte rýchlosť šľahania na stredne vysokú.
  6. Za stáleho šľahania pridávajte po jednej lyžici cukor.
  7. To môže trvať 5-10 minút.
  8. Akonáhle je pridaný všetok cukor, šľahajte, kým nie je zmes hustá a lesklá.
  9. Vložte do chladničky.
  10. Vo veľkej mise miešajte žĺtky a cukor, kým sa cukor nerozpustí.
  11. Pridajte jahodový extrakt a ružové potravinárske farbivo (voliteľne) a dobre premiešajte.
  12. Pridajte mlieko, olej a vanilkový extrakt, dobre premiešajte.
  13. Pridajte múku a kukuričný škrob.
  14. Šľahajte, kým nie je všetko zapracované.
  15. Opatrne vmiešajte zmes bielkov do zmesi žĺtkov.
  16. Výsledné cesto by malo byť hladké a bez veľkých vzduchových bublín.
  17. Nalejte cesto do pripraveného pekáča.
  18. Zarovnajte cesto špachtľou, aby bolo krásne rovnomerné a aby zmizli všetky bubliny.
  19. Pečte buchtu pri 160 stupňoch Celzia po dobu 25 minút, kým nie je vrchnák pevný.
  20. Vyberte buchtu z pekáča a odstráňte papier na pečenie.
  21. Na buchtu položte kuchynskú utierku.
  22. Potom na kuchynskú utierku položte drôtený chladiaci stojan a buchtu rýchlo prevráťte a odstráňte utierku.
  23. Nechajte úplne vychladnúť.
  24. Akonáhle buchta úplne vychladne, orežte okraje a rozkrojte ju na polovicu.
  25. Dostanete dva rovnaké obdĺžnikové kúsky.
  26. Vrch buchty polejte asi ¼ šľahačky.
  27. Na šľahačku položte jahodové plátky.
  28. Naneste ďalšie 1/4 šľahačky na jahody.
  29. Na vrch položte druhý kúsok buchty.
  30. Ďalšie 1/4 šľahačky použite na pomazanie celej buchty tenkou vrstvou.
  31. Potom buchtu nechajte asi 30 minút v chlade.
  32. Vďaka tejto tenkej vrstve bude ďalšia vrstva krému krásne hladká.
  33. Namažte buchtu zvyšným krémom pomocou noža alebo špachtle, aby ste vyhladili okraje a hornú časť.
  34. Nakrájajte buchtu na 12 malých porcií a každý kúsok ozdobte polovicou jahody.
Buchta z piškóty s jahodami ozdobená polovicou jahody.
www.bakingwithjoshandange.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.