Múčnik z červenej repy pripravený bez potravinárskych farbív, ktorý si zamilujete! Lahodne sladké, zemité a extrémne vláčne cesto je spojené s neodolateľnou vanilkovou polevou a vám sa až nebude chcieť uveriť, že tento recept obsahuje zeleninu.
Ingrediencie
- 2–3 veľké surové červené repy, olúpané a nastrúhané
- ¾ šálky rastlinného oleja, neutrálnej chuti
- ½ šálky trstinového cukru
- ½ šálky kryštálového cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 a ¼ šálky hladkej múky
- 1 lyžička mletej škorice (voliteľné)
- 1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
Na vanilkovú polevu:
- 1 šálka krémového syra izbovej teploty
- ½ šálky masla izbovej teploty
- 1 šálka práškového cukru
- 1 polievková lyžica silnej smotany
- semienka z 1 vanilkového struku
- štipka soli
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a plech s rozmermi 23 × 23 cm vyložte papierom na pečenie.
- Repu olúpte a nastrúhajte najemno a zľahka ju vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú šťavu.
- Dajte bokom.
- V mise prešľahajte olej so všetkými cukrami a po jednom pridávajte vajcia.
- Zmiešajte suché prísady a vmiešajte ich do mokrej zmesi spolu so strúhanou repou.
- Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte asi 25-30 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
- Nechajte úplne vychladnúť
- Medzitým si pripravte vanilkovú polevu.
- Pomocou mixéra s lopatkovým nástavcom vyšľahajte krémový syr s maslom na strednej rýchlosti, asi 3 minúty.
- Pridajte práškový cukor, 1 polievkovú lyžicu smotany, vanilkové semienka a soľ, pričom mixér nechajte bežať na minimum.
- Zvýšte rýchlosť a šľahajte 3 minúty, kým nebude zmes veľmi hladká.
- Vanilkovú polevu rozotrite na vychladnutý koláč pomocou veľkej špachtle.
- Vložte do chladničky na 3 hodiny, aby buchta úplne vychladla.
- Vyberte z chladničky 15 minút pred podávaním.
Ak ste milovníci červenej repy v akejkoľvek forme, pozrite sa aj na našich 5 úžasných receptov na repové polievky , ako ich nepoznáte. Vyskúšajte všetky!