Repová torta so zázvorom

Repová torta so zázvorom

Ak si chcete pripraviť báječný múčnik, ktorý je až smiešne jednoduchý, vyskúšajte túto tortu z červenej repy. Nabitý zdravou zeleninou, luxusne vyzerajúcou a zároveň chuťovo vynikajúcou bude klinec každého večierka.

Ingrediencie

Na tortu:

  • 75 g polovíc vlašských orechov, nakrájaných nahrubo
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 250 g napoly uvarenej červenej repy, olúpanej a nahrubo nastrúhanej
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 veľké pomaranče
  • 100 g zázvoru, jemne nasekaného
  • 2 veľké vajcia
  • 60 g kyslej smotany
  • 125 ml slnečnicového oleja
  • 1 veľká tableta vitamínu C

Na polevu:

  • 150 g krémového syra izbovej teploty
  • 60 g práškového cukru, preosiateho
  • 70 ml smotany De Luxe
  • 20 ml čerstvej zázvorovej šťavy

Na ozdobu:

  • jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča alebo pár hrstí lyofilizovaných malín

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Vymažte a vyložte papierom na pečenie 20 cm guľatou tortovou formou.
  3. Nasekané vlašské orechy vložte do ťažkej panvice na sporák a na miernom ohni niekoľko minút opražte.
  4. Odložte bokom.
  5. Múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ dajte do veľkej misy a metličkou miešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Pridajte červenú repu, pomarančovú kôru, vlašské orechy a zázvor, ale ešte nemiešajte.
  7. Do samostatnej malej misky dajte vajcia a kyslú smotanu a prešľahajte.
  8. Pridajte olej, drvené vitamíny a znova prešľahajte.
  9. Tekutinu zalejte zmesou červenej repy a múky a pomocou veľkej špachtle dôkladne premiešajte.
  10. Zmes cesta nalejte do tortovej formy – mala by sa viac-menej sama vyrovnať – a pečte uprostred rúry 50 – 55 minút.
  11. Vyskúšajte, či je torta hotová tým, že do nej vložíte špajľu, ktorá má vyjsť čistá.
  12. Pred vybratím z formy tortu vyberte z rúry a položte na mriežku na 30 minút.
  13. Zatiaľ čo torta chladne, môžete na ňu položiť papier na pečenie, ktorý udrží tortu vlhkú.
  14. Pripravte si polevu.
  15. Vložte krémový syr do misy elektrického mixéra s lopatkovým nástavcom a šľahajte zhruba 10 sekúnd, aby bol hladký.
  16. Pridajte preosiaty práškový cukor a šľahajte, kým nebude dobre zapracovaný.
  17. Pridajte smotanu a šľahajte asi 1 minútu – šľahanie v smotane zaistí, že poleva zhustne a bude hladká.
  18. Pridajte zázvorovú šťavu (alebo zázvorový sirup) a šľahajte len niekoľko sekúnd, kým sa všetko nespojí.
  19. Špachtľou rozotrite polevu na vrch torty.
  20. Vršok môžete ozdobiť trochou pomarančovej kôry alebo lyofilizovanými malinami a podávajte.
Koláč z červenej repy so zázvorom a kyslou smotanou servírovaný na tanieriku s vidličkou.
www.thekiwicook.com

Inšpirujte sa našimi 12 receptami na červenú repu , po ktorých sa budete olizovať! Máme slané aj sladké varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.