Čokoládovo-repová buchta s mascarpone

Čokoládovo-repová buchta s mascarpone

Sladká pečená repa a extra panenský olivový olej dodávajú tejto delikátnej bábovke perfektnú zemitosť a chuť. Vďaka svojim ľahko sladkým tónom je tento múčnik skvelý ako raňajky, ale aj desiata alebo dezert.

Ingrediencie

  • 345 g varené červené repy
  • 85 g horkej čokolády (najmenej 70%)
  • 150 g hladkej múky zmiešanej s 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva a 1,5 g soli
  • 30 g kakaového prášku
  • štipka soli
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 ml olivového oleja
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžička prášku z červenej repy

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  2. Hlboký pekáč vyložte papierom na pečenie.
  3. V mixéri rozmixujte červenú repu a dajte bokom.
  4. Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a premiešajte ju s červenou repou.
  5. V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a soľou, kakao, soľ a cukor.
  6. Do múčnej zmesi pridajte červenú repu a čokoládu a dobre premiešajte.
  7. Po jednom pridávajte vajcia a potom postupne vmiešajte olej, kým sa úplne nezapracuje.
  8. Nalejte do pekáča a pečte asi 30 minút.
  9. Nechajte vychladnúť a vytvorte polevu.
  10. V mise vyšľahajte mascarpone, práškový cukor a prášok z červenej repy do hladka.
  11. Rozotrite po celej buchte a posypte ešte trochou prášku z červenej repy.
  12. Nakrájajte na štvorčeky a podávajte.
Rezy z červenej repy ozdobené mascarpone polevou a práškom z červenej repy.
www.figsandpigs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.