Luxusné pistáciové pečivo s čokoládou

Luxusné pistáciové pečivo s čokoládou

Chrumkavé a dokonale voňavé, presne také budú po dopečení tieto luxusné sušienky, ktoré prevoňajú celú vašu domácnosť. Oriešky v kombinácii s čokoládou dodajú ten správny šmrnc. Ak chcete skúsiť aj niečo zdravšie, prejdite si recepty na sušienky z ovsených vločiek .

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1/2 hrnčeka cukru múčka
  • 2 vaječné žĺtky z vajca veľkosti L
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 120 g solených pistácií
  • 1 vaječný bielok
  • Štipka hrubej morskej soli
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 175 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica stuženého tuku na pečenie
  • 100 – 125 g nasekaných pistácií

Postup:

  • Začneme tým, že si rozpustíme a necháme vychladnúť mliečnu čokoládu, zatiaľ čo čokoládu na varenie nasekáme nadrobno.
  • Solené pistácie nasypeme do nádoby mixéra a dôkladne rozmixujeme na pastu.
  • V malom hrnci privedieme do varu 1/4 hrnčeka cukru a 1/4 hrnčeka vody. Na strednom ohni varíme za stáleho miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom odložíme nabok.
  • Pripravíme si hrniec s horúcou vodou na vodný kúpeľ a žĺtky dáme do misky. Položíme na hrniec a pomocou mixéra na strednú rýchlosť šľaháme asi 2 minúty.
  • Prilejeme cukrový sirup a odstavíme z vodného kúpeľa. Zapneme mixér na najvyššiu rýchlosť a šľaháme tak dlho, až je zmes pekne napenená a chladná. Trvá to asi 3 – 4 minúty.
  • Zmes prelejeme k rozpustenej čokoláde a premiešame. Dáme na 45 minút vychladiť do chladničky.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme pistáciovú pastu a zvyšný cukor. Na strednú rýchlosť miešame tak dlho, aby bola hladká. Vmiešame vaječný bielok, vanilku a štipku soli.
  • Predhrejeme rúru na 170 stupňov a nachystáme si plech vyložený papierom na pečenie.
  • Hotové cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s jednoduchým okrúhlym hrotom a na plech nastriekame kolieska s priemerom cca 5 cm, pričom medzi jednotlivými kúskami necháme aspoň 2 cm medzeru.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút, aby malo pečivo zlatisté okraje. Prenesieme na kuchynskú mriežku pokrytú papierom na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
  • Potom sušienky otočíme spodnou stranou nahor a na polovicu z nich dáme 1 a 1/2 lyžičky čokoládovej náplne, ktorú sme si predtým odložili do chladničky. Zakryjeme druhým kolieskom a dáme na 1 hodinu vychladiť.
  • Medzitým si rozpustíme čokoládu na varenie vo vodnom kúpeli. Potom odstavíme, pridáme stužený tuk a miešame, kým sa čokoláda s tukom nespojí. Miešame tak dlho, až bude zmes chladná.
  • Vyberieme sušienky z chladničky a jednu po druhej namočíme do čokoládovej polevy pomocou vidličky, na ktorú vždy sušienku položíme, ponoríme a necháme nad miskou odkvapkať. Potom položíme na kuchynskú mriežku, pod ktorou dáme plech. Potom už len stačí všetky sušienky posypať nasekanými pistáciami.
Krehké pistáciové sušienky s čokoládovou náplňou a horkosladkou polevou.
Zdroj: https://www.marthastewart.com/

Tip: Ak chcete toto pistáciové pečivo trochu spestriť, polejte ho čokoládovou polevou a posypte morskou soľou. Je to tiež vynikajúce, aj keď skvele chutí aj len tak obyčajne.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.