Jednoduché talianske vianočné pečivo s pistáciami

Jednoduché talianske vianočné pečivo s pistáciami

O tom, že talianske sladkosti majú niečo do seba, určite niet pochýb, čo platí aj u týchto luxusných sušienok. Sú veľmi chutné, krásne mäkké a nádherne vonia.

Ingrediencie:

  • 160 g hladkej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g jemne nasekaných pistácií
  • Štipka soli
  • 125 g čerstvého nesoleného masla
  • 1 vajce veľkosti L

Na ozdobu:

  • 2 lyžice nasekaných pistácií

Postup:

  • Preosejeme múku a nasypeme do nádoby kuchynského robota.
  • Prisypeme cukor, kypriaci prášok do pečiva a premiešame.
  • Prihodíme pistácie, soľ, zmäknuté maslo aj vajcia a miešame do hladkého cesta.
  • Hotové cesto preložíme na pracovnú plochu, ktorú si ešte predtým poprášime múkou.
  • Rukou ešte znova spracujeme a vytvarujeme do guličky. Tú zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky. Necháme 1 hodinu vychladiť.
  • Po uplynutí tejto doby vyberieme cesto z chladničky a predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Cesto vyvaľkáme do valčeka, z ktorého nakrájame 21 rovnakých kústkov cesta.
  • Vytvarujeme do gule veľkosti golfovej loptičky a položíme na plech vyložený papierom na pečenie s rozostupmi cca 3 cm od seba.
  • Jemne pritlačíme, ale len o kúsok a všetky sušienky posypeme nasekanými pistáciami.
  • Sušienky necháme asi 15 minút odpočívať na plechu a potom vložíme do predhriatej rúry, kde pečieme 10 – 12 minút.
  • Akonáhle sú na okrajoch zlatisté a dno je svetlo hnedé, sú hotové.
  • Po vybratí z rúry ich aj s plechom odložíme bokom na 15 minút, až potom ich naukladáme na kuchynskú mriežku, kde budú môcť vychladnúť.
  • Kto chce, môže ich ešte počkať rozpustenou čokoládou, ale nie je to nutné.
Sušienky po taliansky plné lahodných pistácií.
Zdroj: https://anitalianinmykitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.