Výborné pivné rožky

Výborné pivné rožky

Chcete, aby boli rožky ešte chrumkavejšie,? Ihneď po upečení ich odstráňte z plechu a dajte ich vychladnúť na kovový rošt na pečenie.

Ingrediencie:

  • 3 a 1⁄2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka svetlého piva
  • 1 žĺtok
  • 1 bielok
  • 1 čajová lyžička soli
  • 30 g droždia
  • 50 ml oleja
  • 1 PL mlieka
  • rasca
  • soľ

Postup:

  1. Z trošky piva a droždia si pripravte kvások.
  2. V medziobdobí v miske zmiešajte múku, soľ, žĺtok a zvyšok piva.
  3. Prilejte kvások a vypracujte do podoby tuhšieho cesta, ktoré nechajte na teplom mieste aspoň hodinu vykysnúť.
  4. Potom cesto rozdeľte na dve polovice, každú z nich rozvaľkajte valčekom a nakrájajte na šesť rovnako veľkých trojuholníkov.
  5. Trojuholníky zrolujte do podoby rožkov.
  6. Pivné rožky nechajte ešte približne 15-20 minút kysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie.
  7. Pred vložením do rúry a potrite bielkom zmiešaným s jednou polievkovou lyžicou mlieka.
  8. Posypte rascou a soľou.
  9. Pečte približne 10-15 minút, v závislosti od veľkosti rožkov, v rúre predhriatej na 200 °C.
Pivné pečivo sypané soľou
zdroj: nanicmama.sme.sk

Pivo sa samozrejme využíva nielen pri pečení, ale aj varení. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na mäso na pive .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.