Tmavé pivné rožky

Tmavé pivné rožky

Máte radi celozrnné či tmavé rožky? Žiadny problém pivné pečivo sa dá ľahko upiecť z múky celozrnnej či ražnej!

Ingrediencie:

  • 200 g pšeničnej múky
  • 300 g ražnej múky
  • 200 ml svetlého piva
  • 30 g čerstvého droždia
  • 2 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 2 PL chlebového korenia
  • 3 PL slnečnicových semienok
  • 2 PL repkového oleja
  • 100 ml teplej vody

Postup:

  1. V mise zmiešajte všetky suché prísady, teda múky, cukor, chlebové korenie, soľ.
  2. Pridajte do nich kvások vytvorený z čerstvého droždia a malého množstva piva.
  3. Prilejte olej, vodu a pivo a vypracujte na hladké cesto. V prípade potreby pridajte viac piva alebo múky, cesto by sa nemalo lepiť.
  4. Cesto nechajte v mise prikrytej utierkou kysnúť najmenej 1 hodinu, lepšie 2 hodiny.
  5. Následne z cesta vytvarujte dve rovnaké guličky.
  6. Každú guľôčku vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm a nakrájajte ju na 8 trojuholníkov.
  7. Trojuholníky cesta zrolujte od kratšieho okraja a ohnite ich do tvaru rožkov.
  8. Pivné rožky položte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich potom prikryté kysnúť ešte ďalších 30 minút.
  9. V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 ° C a do rúry umiestnite malú misku s vodou.
  10. Pivné rožky pred vložením do rúry potrite vodou a posypte zmesou soli a semienok.
  11. Pečte približne 15-18 minút.
Tmavé pečivo pripravované z pivného cesta
zdroj: diegluelichmacherei.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.