Chrumkavé pivné pečivo

Chrumkavé pivné pečivo

Na posypanie pečiva s pivom sa najčastejšie používa hrubozrnná soľ a rasca. Fantázii sa ale medze nekladú a možno použiť aj rozmanité semienka či mak.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 180 g polohrubej múky
  • 150 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 250 ml svetlého piva
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 30 g čerstvého droždia
  • 4 PL oleja
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • rasca na posypanie
  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup:

  1. V miske si z malého množstva piva, cukru a droždia vytvorte kvások.
  2. Ten následne pridajte do misy s preosiatou múkou a soľou.
  3. Prilejte vlažné mlieko a premiešajte.
  4. Následne pridajte olej a žĺtok, dôkladne prehneťte a vypracujte na tuhšie cesto.
  5. Misku prekryte utierkou a nechajte na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.
  6. Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčenú dosku a rozdeľte na dvanásť rovnako veľkých častí, z ktorých vytvarujte bochníčky.
  7. Nechajte ešte 10 minút kysnúť.
  8. Následne guličky rozvaľkajte na tenšie placky, ale na jednej strane nechajte trochu silnejšie.
  9. Cesto od silnejšieho konca zrolujte a vytvarujte do podoby rožku.
  10. Pivné rožky dajte na plech vyložený papierom a vložte ho ešte na 15-20 minút vykysnúť do rúry predhriatej na 50 °C.
  11. Po vykysnutí rožky potrite zmesou bielka a jednej polievkovej lyžice mlieka.
  12. Rúru predhrejte na 200 ° C a pivné rožky posypané hrubozrnnou soľou a rascou pečte približne 10-12 minút dozlatista.
Šaty s pečivom pripravovaným z piva
nasavareska.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.