Chuť čiernych fazule je vyvážená kyslosťou limetky a zázvor túto luxusnú nátierku príjemne „nakopne“. To musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 1 strúčik cesnaku
- 2,5 cm kus čerstvého zázvoru
- 1 plechovka čiernych fazule (cca 435 g)
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- šťava z ½ limetky (možno trochu viac)
- 10 lyžíc vody
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Nastrúhajte alebo nakrájajte cesnak a zázvor.
- Potom ich orestujte na oleji na strednom ohni vo veľkej panvici minútu alebo dve.
- Sceďte a opláchnite čierne fazule a potom ich pridajte do panvice.
- Restujte ešte pár minút a pridajte postupne pár lyžíc vody.
- Nakoniec odstavte z ohňa, pridajte soľ, korenie a limetkovú šťavu.
- Pomocou šťuchadla na zemiaky alebo vidličkou všetko rozdrvte na hladkú pastu.
- Podávajte dip s chlebom, k zemiakom, do šalátu alebo si ho dajte len tak ako desiatu s vysokým obsahom bielkovín.
Ktoré sú tie najobľúbenejšie recepty zo sterilizovaných fazule a fazuľových strukov? To zistíte v našich 5 jednoduchých receptoch na fazuľové rýchlovky !