Nátierka z čiernych fazule s limetkou

Nátierka z čiernych fazule s limetkou

Chuť čiernych fazule je vyvážená kyslosťou limetky a zázvor túto luxusnú nátierku príjemne „nakopne“. To musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 1 strúčik cesnaku
  • 2,5 cm kus čerstvého zázvoru
  • 1 plechovka čiernych fazule (cca 435 g)
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • šťava z ½ limetky (možno trochu viac)
  • 10 lyžíc vody
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Nastrúhajte alebo nakrájajte cesnak a zázvor.
  2. Potom ich orestujte na oleji na strednom ohni vo veľkej panvici minútu alebo dve.
  3. Sceďte a opláchnite čierne fazule a potom ich pridajte do panvice.
  4. Restujte ešte pár minút a pridajte postupne pár lyžíc vody.
  5. Nakoniec odstavte z ohňa, pridajte soľ, korenie a limetkovú šťavu.
  6. Pomocou šťuchadla na zemiaky alebo vidličkou všetko rozdrvte na hladkú pastu.
  7. Podávajte dip s chlebom, k zemiakom, do šalátu alebo si ho dajte len tak ako desiatu s vysokým obsahom bielkovín.
Fazuľový dip s limetkou servírovaný v miske a obložený čerstvou zeleninou.
www.hurrythefoodup.com

Ktoré sú tie najobľúbenejšie recepty zo sterilizovaných fazule a fazuľových strukov? To zistíte v našich 5 jednoduchých receptoch na fazuľové rýchlovky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.