Dip z bielych fazule s pečeným cesnakom

Dip z bielych fazule s pečeným cesnakom

Jednoduchá a úplne perfektná nátierka z bielych fazule s čerstvými bylinkami a pečeným cesnakom je dokonalým predjedlom alebo desiatou, na ktoré si pochutí celá vaša rodina.

Ingrediencie

  • 5 až 6 strúčikov pečeného cesnaku
  • 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvého kôpru
  • 2 lyžice čerstvé pažítky
  • 2 šálky fazule cannelini (scedených a opláchnutých, ak použijete konzervované)
  • 3 až 4 lyžice olivového oleja
  • 2 až 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli (alebo podľa potreby)

Postup

  1. Najprv si upečte cesnak, pokiaľ ste tak už neurobili.
  2. Odrežte hornú časť od hlavy tak, aby sa cesnak odkryl, hojne ho potrite olivovým olejom a potom vložte do pekáča.
  3. Pečte na 200 stupňov Celzia po dobu 30 až 40 minút, pričom po 30 minútach otočte a pokračujte v pečení, kým nebude cesnak mäkký.
  4. V kuchynskom robote rozmixujte pečené strúčiky cesnaku.
  5. Pridajte bylinky a ešte niekoľkokrát pulzujte, aby sa všetko rozsekalo.
  6. Ďalej pridajte fazuľu, 2 lyžice olivového oleja a 2 lyžice citrónovej šťavy.
  7. Mixujte dohladka a podľa chuti a textúry prípadne pridajte o 1 polievkovú lyžicu olivového oleja alebo citrónovej šťavy viac.
  8. Dochuťte a podľa potreby dosoľte.
Nátierka z bielych fazule s pečeným cesnakom servírovaná v miske, zasypaná čerstvými bylinkami.
www.naturallyella.com

Vyskúšajte aj naše recepty na vynikajúcu zapekanú fazuľu 5x inak.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.