Smotanová nátierka z pinto fazule

Smotanová nátierka z pinto fazule

Podávajte tento ľahko korenený fazuľový dip s tortilla chipsami, rozotrite ho na tacos alebo quesadillas, alebo ho použite ako skvelý základ na nachos.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/3 šálky nakrájanej červenej cibule
  • 1 plechovka (425 g) pinto fazule, opláchnutých a scedených
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 lyžice nakrájanej červenej papriky
  • 3/4 čajovej lyžičky chilli prášku
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky červeného vínneho octu
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 3/4 čajovej lyžičky soli a ďalšie
  • 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia a ďalšie

Postup

  1. Vo veľkej panvici zahrejte olej.
  2. Pridajte cibuľu a restujte do mäkka, 4–5 minút.
  3. Pridajte fazuľu, cesnak a papriku a restujte ich za stáleho miešania, kým nezmäknú a neprehrejú sa, 4–5 minút.
  4. Vmiešajte chilli prášok a varte, kým sa nerozvonia, ešte asi 1 minútu.
  5. Zmes spolu s octom, oreganom, soľou, korením a ¼ šálky vody rozmixujte v kuchynskom robote do hladka.
  6. V prípade potreby pridávajte po lyžici ešte vodu.
  7. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  8. Podávajte teplé alebo o izbovej teplote.
Smotanový fazuľový dip servírovaný v miske s reďkovkami.
www.epicurious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.