Či už na posedenie s priateľmi, alebo len tak pre vás a vašu rodinu, tento božský dip vás rozhodne poteší. Fazuľa v kombinácii s rozmarínom, cesnakom a paradajkami sú úplne luxusné!
Ingrediencie
- 2 plechovky bielych fazule cannellini, scedených a opláchnutých
- 4 jarné cibuľky – biele a zelené časti, jemne nasekané
- 4 strúčiky cesnaku, lisované
- ½ šálky sušených paradajok, nasekaných
- šťava z ½ citróna
- 2 lyžičky čerstvého rozmarínu, nasekaného (alebo ½ lyžičky sušeného rozmarínu)
- 1/4 lyžičky drvených vločiek červených čili papričiek (voliteľne)
- 2 lyžice olivového alebo avokádového oleja + navyše na pokvapkanie
- morská soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V strednom hrnci zohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja na strednú teplotu.
- Restujte cibuľu, kým nezačne mäknúť asi 3-4 minúty.
- Pridajte lisovaný cesnak a restujte ďalších 30-60 sekúnd.
- Vmiešajte sušené paradajky, citrónovú šťavu, bielu fazuľu, 2 lyžice vody a rozmarín.
- Zakryte pokrievkou a zahrievajte 1-2 minúty.
- Preložte zmes do kuchynského robota a pridajte zvyšnú 1 polievkovú lyžicu oleja a rozmixujte do hladka.
- V prípade potreby pridajte horúcu vodu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu (hladké a krémové).
- Akonáhle je zmes hladká, preneste na servírovaciu misku a posypte nasekanou jarnou cibuľkou a pokvapkajte olivovým olejom.
- Podávajte teplé s čerstvou zeleninou, krekry alebo tortilla chipsy na namáčanie.