Štrúdľ z pivného cesta s orechmi

Štrúdľ z pivného cesta s orechmi

Nemáte radi hrozienka? Nevadí! Pivný závin chutí skvele aj s orechmi!

Ingrediencie:

  • 320 g hladkej múky
  • 150 g Hery
  • 150 ml svetlého piva
  • 500 g jabĺk
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
  • 1 vajce
  • šťava z jedného citróna
  • maslo na potrenie cesta
  • 1 PL práškového cukru
  • vanilínový cukor
  • škoricový cukor

Postup:

  1. Z hladkej múky, piva a Hery izbovej teploty ručne alebo za pomoci hnetača vypracujte hladké cesto.
  2. Umyté a olúpané jablká nahrubo postrúhajte a pokvapkajte čerstvou citrónovou šťavou.
  3. Vzniknuté cesto si rozdeľte na dva rovnako veľké diely.
  4. Každú časť valčekom rozvaľkajte naplocho, potrite rozpusteným maslom a posypte mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom.
  5. Vytlačte prebytočnú šťavu z jabĺk a jablkami posypte cesto.
  6. Pridajte vlašské orechy a všetko posypte zmesou vanilínového a škoricového cukru.
  7. Zrolujte do podoby štrúdľa a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  8. Pivnú štrúdľu potrite rozšľahaným vajcom.
  9. Takto postupujte aj so zvyšným cestom.
  10. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 minút.
Pivný závin s jablkami a orechmi
zdroj: dobre-jedlo.blogspot.com

Z jabĺk sa dá pripraviť nielen štrúdľa, ale aj ďalšie sladké pochúťky. Inšpirujte sa našimi jablčnými múčnikmi !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.