Oktoberfest štrúdľa alebo pivný závin na slano

Oktoberfest štrúdľa alebo pivný závin na slano

Jedna z veľkých lahôdok známeho pivného festivalu. S naším receptom si ju veľmi jednoducho pripravíte aj vy sami doma!

Ingrediencie:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 230 ml piva
  • 1/4 šálky sadla
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 2 PL mlieka

Náplň

  • 2-3 lyžice pivnej horčice
  • 2 cibuľa
  • 4 klobásy či burty
  • 2 šálky nastrúhaného syra gouda
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • olej
  • rasca
  • soľ a korenie

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, soľ a masť a jednotlivé ingrediencie do seba zapracujte.
  2. Do nádoby s pivom ručným šľahačom zašľahajte jedno vajce.
  3. Ich zmes pridajte do cesta z múky a tuku a opäť prepracujte.
  4. Výsledkom by malo byť nelepivé hladké cesto. V prípade potreby pridajte buď viac múky, aby sa cesto menej lepilo, alebo pridajte viac piva, pokiaľ je cesto príliš suché.
  5. Nechajte vypracované cesto chvíľku oddýchnuť.
  6. V medziobdobí si na panvici zosklovaťte na troche oleja nakrájanú cibuľu s trochou rasce.
  7. Následne cesto valčekom rozvaľkajte do podoby tenkého obdĺžnika.
  8. Povrch rozvaľkaného cesta potrite zľahka horčicou.
  9. Následne do rozvaľkaného cesta umiestnite cibuľovú zmes a nakrájané párky.
  10. Náplň posypte korením a nastrúhaným syrom.
  11. Na záver cesto zrolujte do podoby závinu.
  12. Pivnú štrúdľu preneste na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ho rozšľahaným vajcom s mliekom.
  13. Vložte do rúry predhriatej na 200 ° C a pečte približne 30-40 minút dozlatista.
Slaná štrúdľa z pivného cesta
zdroj: beeradvocate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.