Štrúdľa s pivom a višňami

Štrúdľa s pivom a višňami

Jablká sú najčastejšou náplňou, s ktorou sa v závine stretneme. Veľmi chutný je ale aj ten, v ktorom sú jablká nahradené višňami!

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 400 g sterilizovaných višní bez kôstok
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 125 g Hery
  • 30 g masla
  • 150 ml svetlého piva
  • 1 vajce
  • 3 PL vanilkového cukru
  • 1 PL práškového cukru
  • 1 PL škorice
  • štipka soli

Postup:

  1. V miske zmiešajte preosiatu múku, Heru, štipku soli a pivo.
  2. Vypracujte v hladké cesto a nechajte približne 30 minút odpočinutý na teplom mieste.
  3. Cesto rozdeľte na dve časti a na pomúčenej doske ho rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika.
  4. Následne na cesto rovnomerne rozprestrite višne a mleté orechy.
  5. Posypte cukrom, škoricou a kúskami nakrájaného masla.
  6. Takto pripravené cesto pomaly zrolujte do tvaru štrúdľa a preneste na plech s papierom na pečenie.
  7. Rovnako postupujte aj v prípade druhej časti cesta.
  8. Pivnú štrúdľu na záver potrite rozšľahaným vajcom a na niekoľkých miestach prepichajte vidličkou.
  9. Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 30 minút.

Táto pivná štrúdľa s višňami chutí znamenite servírovaná s vanilkovým krémom.

Závin s višňami pripravovaný z pivného cesta
zdroj: dobrejedlo.pluska.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.