Jablká sú najčastejšou náplňou, s ktorou sa v závine stretneme. Veľmi chutný je ale aj ten, v ktorom sú jablká nahradené višňami!
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 400 g sterilizovaných višní bez kôstok
- 200 g mletých vlašských orechov
- 125 g Hery
- 30 g masla
- 150 ml svetlého piva
- 1 vajce
- 3 PL vanilkového cukru
- 1 PL práškového cukru
- 1 PL škorice
- štipka soli
Postup:
- V miske zmiešajte preosiatu múku, Heru, štipku soli a pivo.
- Vypracujte v hladké cesto a nechajte približne 30 minút odpočinutý na teplom mieste.
- Cesto rozdeľte na dve časti a na pomúčenej doske ho rozvaľkajte do tvaru obdĺžnika.
- Následne na cesto rovnomerne rozprestrite višne a mleté orechy.
- Posypte cukrom, škoricou a kúskami nakrájaného masla.
- Takto pripravené cesto pomaly zrolujte do tvaru štrúdľa a preneste na plech s papierom na pečenie.
- Rovnako postupujte aj v prípade druhej časti cesta.
- Pivnú štrúdľu na záver potrite rozšľahaným vajcom a na niekoľkých miestach prepichajte vidličkou.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 ° C približne 30 minút.
Táto pivná štrúdľa s višňami chutí znamenite servírovaná s vanilkovým krémom.