Väčšinou sa rozvaľkané cesto na štrúdľu sype strúhankou, ktorá pomáha absorbovať prebytočnú šťavu z jabĺk. V tomto recepte je strúhanka nahradená zdravšími ovsenými vločkami. Vyskúšajte!
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 250 g Hery alebo masla
- 200 ml svetlého piva
- 1000 g jabĺk
- 1 čajová lyžička soli
- 2 hrsti nasekaných vlašských orechov
- 1 hrsť hrozienok
- škoricový cukor
- jemné ovsené vločky
Postup:
- V mise zmiešajte múku, Heru izbovej teploty, soľ a vypracujte hladké cesto.
- Cesto potom rozdeľte na dve časti a každú zvlášť rozvaľkajte na obdĺžnik.
- Rozvaľkané cesto posypte jemnými ovsenými vločkami a polovicou škoricového cukru.
- Jablká umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
- Vytlačené jablká rozložte na cesto s vločkami a škoricou.
- Posypte orechy, hrozienkami a druhou polovicou škoricového cukru.
- Pivnú štrúdľu zrolujte a odložte na papierom na pečenie vystlaný plech.
- Rovnakým spôsobom pokračujte aj s druhou polovicou cesta.
- Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 40 minút.