Jablkový závin z pivného cesta

Jablkový závin z pivného cesta

Väčšinou sa rozvaľkané cesto na štrúdľu sype strúhankou, ktorá pomáha absorbovať prebytočnú šťavu z jabĺk. V tomto recepte je strúhanka nahradená zdravšími ovsenými vločkami. Vyskúšajte!

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 g Hery alebo masla
  • 200 ml svetlého piva
  • 1000 g jabĺk
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 hrsti nasekaných vlašských orechov
  • 1 hrsť hrozienok
  • škoricový cukor
  • jemné ovsené vločky

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, Heru izbovej teploty, soľ a vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto potom rozdeľte na dve časti a každú zvlášť rozvaľkajte na obdĺžnik.
  3. Rozvaľkané cesto posypte jemnými ovsenými vločkami a polovicou škoricového cukru.
  4. Jablká umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
  5. Vytlačené jablká rozložte na cesto s vločkami a škoricou.
  6. Posypte orechy, hrozienkami a druhou polovicou škoricového cukru.
  7. Pivnú štrúdľu zrolujte a odložte na papierom na pečenie vystlaný plech.
  8. Rovnakým spôsobom pokračujte aj s druhou polovicou cesta.
  9. Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 40 minút.
Štrúdľa z piva a jabĺk
zdroj: receptyodbabky.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.