Božíhodový vývar s celestínskymi rezancami

Božíhodový vývar s celestínskymi rezancami

Namiesto polievky s klasickými rezančekmi alebo knedličkami, môžete vyskúšať aj tento variant.

Ingrediencie:

  • 1 šálka múky
  • 1 a 1/2 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • štipka kryštálového cukru
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 2 PL rozpusteného masla
  • 4 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 pór
  • 1/4 šálky cibuľky
  • 1 mrkva
  • 1 stopkový zeler
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  • Do mixéra dajte múku, soľ, cukor, mlieko, vajcia a maslo.
  • Vzniknuté cesto nechajte 30 minút odpočinúť.
  • Nalejte štvrť šálky cesta na rozpálenú panvicu s malým množstvom masla.
  • Otáčajte panvicou, aby sa cesto rozlialo.
  • Keď sa okraje cesta začnú odlepovať od panvice, opatrne ich odlepte.
  • Otočte a 30 sekúnd zmažte tiež z druhej strany.
  • Vzniknuté palacinky nechajte 15 minút chladnúť.
  • V medziobdobí v hrnci na strednom ohni rozohrejte olivový olej a 5 minút na ňom smažte nakrájaný pór, zeler, zelenú cibuľku a mrkvu.
  • Pridajte hovädzie vývar a priveďte do varu.
  • Odstavte z ohňa a vmiešajte petržlenovú vňať.
  • Palacinky nakrájajte na rezančeky.
  • Teplú polievku podávajte teplú s hrsťou rezancov.
Vývar s celestínskymi rezancami a zeleninou.
zdroj: mysanfranciscokitchen.com

Máte radi hovädzie polievky? Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na poctivý hovädzí vývar , ktorý môžete pozrieť nielen na Boží hod, ale kedykoľvek počas roka.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.