Vanilkový puding a tekvica to je vždy kombinácia zaručujúca vynikajúcu chuť a vôňu. Táto tekvicová buchta je svojím spôsobom skôr sladký bochník, na ktorý veľa ľudí nedá dopustiť.
Ingrediencie:
- 1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
- 1 vrecko instantného vanilkového pudingu
- 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžičky tekvicového korenia
- 1 lyžička škorice
- 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
- 1 hrnček cukru múčka
- 500 g tekvicového pyré
- 2 vajcia
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Vo väčšej mise zmiešame múku, puding, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, tekvicové korenie a škoricu.
- Do nádoby mixéra dáme rozpustené maslo, cukor, tekvicové pyré a vajcia.
- Všetko premiešame, až vznikne jemná zmes.
- Po častiach vmiešame zmes múky s korením a necháme dôkladne vypracovať hladké cesto.
- Pripravíme si formu na biskupský chlebíček alebo akúkoľvek, čo máme aktuálne k dispozícii.
- Vymastíme ju tukom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto.
- Posypeme nasekanými vlašskými orechmi po celej ploche a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme asi 60 až 70 minút. Pomocou špajle skontrolujeme, či je cesto dostatočne prepečené.
- Keď je buchta hotová, vyberieme ju z rúry a necháme 15 minút odpočívať.
- Potom nožom či kuchynskou špachtľou odlepíme od stien formy a opatrne vyklopíme na mriežku.
- Necháme vychladnúť a až potom posypeme práškovým cukrom, prípadne ozdobíme obľúbenou polevou.