Vanilkový pudingový tekvicový chlieb

Vanilkový pudingový tekvicový chlieb

Vanilkový puding a tekvica to je vždy kombinácia zaručujúca vynikajúcu chuť a vôňu. Táto tekvicová buchta je svojím spôsobom skôr sladký bochník, na ktorý veľa ľudí nedá dopustiť.

Ingrediencie:

  • 1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 vrecko instantného vanilkového pudingu
  • 1 polievková lyžica kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžičky tekvicového korenia
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 1 hrnček cukru múčka
  • 500 g tekvicového pyré
  • 2 vajcia
  • 1 hrsť nasekaných vlašských orechov

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Vo väčšej mise zmiešame múku, puding, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, tekvicové korenie a škoricu.
  • Do nádoby mixéra dáme rozpustené maslo, cukor, tekvicové pyré a vajcia.
  • Všetko premiešame, až vznikne jemná zmes.
  • Po častiach vmiešame zmes múky s korením a necháme dôkladne vypracovať hladké cesto.
  • Pripravíme si formu na biskupský chlebíček alebo akúkoľvek, čo máme aktuálne k dispozícii.
  • Vymastíme ju tukom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto.
  • Posypeme nasekanými vlašskými orechmi po celej ploche a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 60 až 70 minút. Pomocou špajle skontrolujeme, či je cesto dostatočne prepečené.
  • Keď je buchta hotová, vyberieme ju z rúry a necháme 15 minút odpočívať.
  • Potom nožom či kuchynskou špachtľou odlepíme od stien formy a opatrne vyklopíme na mriežku.
  • Necháme vychladnúť a až potom posypeme práškovým cukrom, prípadne ozdobíme obľúbenou polevou.
Tekvicová buchta s pudingom.
Zdroj: https://4sonrus.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.