Perfektný tekvicový orechový múčnik

Perfektný tekvicový orechový múčnik

Niekto si ju pripravuje vo forme na bábovku, ďalší ju nazdobí ako tortu a pre ostatných je to jednoducho len buchta, ktorá je vláčna a jemná.

Je to ideálna sladkosť na jesenné a zimné obdobie vďaka vôni škorice a orieškov. Keď si k nej navyše dáme dobrý čaj, máme o chuťovku postarané.

Ingrediencie:

  • 350 ml rastlinného oleja
  • 400 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 375 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kuchynskej jedlej sódy
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička soli
  • 500 g tekvicového pyré
  • 70 g nasekaných vlašských orechov

Postup:

  • Najskôr si dáme predhriať rúru na 190 stupňov a tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
  • Do misy preosejeme múku, sódu, prášok do pečiva, soľ a škoricu, zatiaľ odložíme.
  • Vezmeme väčšiu misku a zmiešame v nej olej s cukrom.
  • Po jednom pridávame vajcia a vždy dôkladne zašľaháme.
  • Prisypeme zmes múky s korením, vlašské orechy aj tekvicou a zamiešame, aby bolo cesto pekne hladké.
  • Prelejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme cca 1 hodinu, až kým nie je špajľa po zastrčení do stredu buchty čistá.
  • Keď je dopečené, vyberieme formu z rúry a necháme 15 minút ochladiť.
  • Potom vyklopíme na kuchynskú mriežku, aby úplne vychladla.
  • Pred servírovaním poprášime práškovým cukrom.

Tip: Pokiaľ si pripravíme polevu zo smotanového syra, povýšime túto obyčajnú buchtu na oveľa vyšší level.

Vynikajúca tekvicová bábovka s vlašskými orechmi.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.