Múčnik z tekvice s tvarohovou polevou

Múčnik z tekvice s tvarohovou polevou

Pokiaľ ide o túto tekvicovú buchtu, potom si buďte istí, že si ju obľúbite. To, čo na nej najviac zaujme je poleva zo smotanového syra.

Môže sa pripraviť ako buchta na plech, sladký bochník, guľatá torta, ale pokojne je možné dať cesto aj do formy na muffiny či bábovku.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 350 g kryštálového cukru
  • 1 hrnček rastlinného oleja
  • 420 g čerstvej nastrúhanej tekvice
  • 300 g hladkej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička soli

Poleva:

  • 180 g smotanového syra
  • 225 g čerstvého neslaného masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 480 g práškového cukru

Postup:

  • Veľký pekáč vyložíme papierom na pečenie a predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Pripravíme si stredne veľkú misu, dáme do nej vajcia, cukor, olej, tekvicu a starostlivo premiešame.
  • Prihodíme ostatné suroviny a znova zamiešame, aby vzniklo hladké cesto.
  • Preložíme ho do formy a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 25 – 30 minút, potom vyberieme z rúry a odložíme bokom tak na 15 minút.
  • Vyberieme buchtu z formy aj s papierom na pečenie a necháme na linke úplne vychladnúť.
  • Akonáhle je vychladnutá, pustíme sa do polevy.
  • Do misky dáme všetky suroviny na polevu a 5 minút dôkladne miešame, aby bola poleva pekne hladká a bez hrudiek.
Tekvicová torta s polevou zo smotanového syra.
Zdroj: https://www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.