Mramorová bábovka z tekvice

Mramorová bábovka z tekvice

Každá mramorová buchta má svoje osobité kúzlo a láka už len svojím vzhľadom, čo spĺňa na 150 %. S každým ďalším sústom si na nej vypestujete závislosť. Má skvelú chuť a je lahodná.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 400 g tekvicového pyré
  • 250 g zmäknutého masla
  • Štipka soli
  • 250 g hnedého cukru
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 6 vajec
  • 480 g polohrubej múky
  • 3 lyžičky tekvicového korenia
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 40 g kakaa
  • 8 polievkových lyžíc mlieka

Poleva

  • 80 g horkej čokolády
  • 40 g masla

Postup:

  • Neskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • Do misy dáme maslo, cukor, štipku soli a našľaháme do peny.
  • Potom po jednom pridáme vajcia a každé pol minúty šľaháme.
  • Vmiešame tekvicové pyré a vanilkovú esenciu.
  • Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, tekvicové korenie a premiešame.
  • Mlieko premiešame s kakaom.
  • Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej z nich primiešame kakaové mlieko.
  • Obe cestá striedavo preložíme do formy a potom pomocou lyžice jemne utvoríme mramorový vzor.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 60 minút.
  • Nezabudneme zase na konci pečenia skontrolovať špajľou, či cesto nelepí.
  • Po upečení vyberieme formu z rúry, necháme 5 minút odpočinúť a potom vyklopíme mriežku, aby bábovka vychladla.
  • Akonáhle vychladne, rozlámeme čokoládu na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  • Vyberieme z kúpeľa a pridáme maslo. Budeme miešať tak dlho, až začne čokoláda chladnúť, ale nesmie byť veľmi hustá.
  • Hotovou polevou ozdobíme povrch bábovky a necháme chvíľu zatuhnúť, potom servírujeme.
Buchta z tekvice s kakaom a polevou.
Zdroj: https://www.emmaslieblingsstuecke.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.