Každá mramorová buchta má svoje osobité kúzlo a láka už len svojím vzhľadom, čo spĺňa na 150 %. S každým ďalším sústom si na nej vypestujete závislosť. Má skvelú chuť a je lahodná.
Ingrediencie:
Cesto:
- 400 g tekvicového pyré
- 250 g zmäknutého masla
- Štipka soli
- 250 g hnedého cukru
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 6 vajec
- 480 g polohrubej múky
- 3 lyžičky tekvicového korenia
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 40 g kakaa
- 8 polievkových lyžíc mlieka
Poleva
- 80 g horkej čokolády
- 40 g masla
Postup:
- Neskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
- Do misy dáme maslo, cukor, štipku soli a našľaháme do peny.
- Potom po jednom pridáme vajcia a každé pol minúty šľaháme.
- Vmiešame tekvicové pyré a vanilkovú esenciu.
- Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva, tekvicové korenie a premiešame.
- Mlieko premiešame s kakaom.
- Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej z nich primiešame kakaové mlieko.
- Obe cestá striedavo preložíme do formy a potom pomocou lyžice jemne utvoríme mramorový vzor.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 60 minút.
- Nezabudneme zase na konci pečenia skontrolovať špajľou, či cesto nelepí.
- Po upečení vyberieme formu z rúry, necháme 5 minút odpočinúť a potom vyklopíme mriežku, aby bábovka vychladla.
- Akonáhle vychladne, rozlámeme čokoládu na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Vyberieme z kúpeľa a pridáme maslo. Budeme miešať tak dlho, až začne čokoláda chladnúť, ale nesmie byť veľmi hustá.
- Hotovou polevou ozdobíme povrch bábovky a necháme chvíľu zatuhnúť, potom servírujeme.