Dip z pečenej mrkvy so srirachou

Dip z pečenej mrkvy so srirachou

Už žiadne nudné sendviče! Túto lahodnú výdatnú nátierku z pečenej mrkvy, bielych fazule a kešu oriešky vytvoríte v priebehu niekoľkých minút a všetci si na nej pochutnajú.

Ingrediencie

  • 1 šálka pečenej mrkvy
  • 440 g plechovky scedených a opláchnutých bielych fazule
  • 1/3 šálky kešu orieškov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica srirachy
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  1. Ak potrebujete mrkvu upiecť, predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Premiešajte mrkvu s trochou avokádového oleja a pečte na plechu 20 – 30 minút.
  3. Počas pečenia niekoľkokrát premiešajte.
  4. V kuchynskom robote rozmixujte všetky ingrediencie.
  5. Podávajte na akomkoľvek sendviči, so zeleninou či krekry.
Nátierka z mrkvy so srirachou v pohári s vedľa položeným tanierikom, na ktorom je obložený sendvič.
www.featherstonenutrition.com

Inšpirujte sa našimi 4 najzdravšími receptami na mrkvové smoothie a doprajte si poriadnu dávku tejto čerstvej zeleniny.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.