Pikantný mrkvový dip

Pikantný mrkvový dip

Tento recept je neuveriteľne chutný, príjemne pikantný a pritom taaak zdravý! Servírujte na chlebe, s ľubovoľnými suchármi či so surovou zeleninou.

Ingrediencie

  • 700 g mrkvy
  • 1 šálka vody
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 lisované strúčiky cesnaku
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky rasce
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného zázvoru

Postup

  1. Mrkva olúpte a nakrájajte na viac ako centimetrové kúsky.
  2. Priveďte 1 šálku vody do varu v stredne veľkom hrnci.
  3. Vložte kúsky mrkvy, prikryte pokrievkou, znížte teplotu na nízky plameň a nechajte ľahko variť po dobu 10-15 minút, kým mrkva nebude mäkká.
  4. Sceďte a vložte mrkvu do kuchynského robota alebo mixéra.
  5. Pridajte olivový olej, ocot, cesnak, rascu, papriku, soľ, kajenské korenie a zázvor.
  6. Rozmixujte do hladka.
  7. Podávajte studené ako nátierku na chlieb alebo dip.
  8. Ozdobte nasekaným koriandrom alebo syrom feta (voliteľne).
Pikantná nátierka z mrkvy servírovaná v miske a na plátku pečiva.
www.thestayathomechef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.