Nátierka z pečenej mrkvy

Nátierka z pečenej mrkvy

Nudí vás už klasický hummus? Tento korenený dip z pečenej mrkvy je skvelou zdravou alternatívou a zároveň je plný výživných ingrediencií. Je perfektný so zeleninovými tyčinkami alebo chlebom ako vynikajúce vegánske predjedlo či ľahké občerstvenie.

Ingrediencie

  • 350 g mrkvy nakrájanej na veľké kúsky
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná na štvrtky
  • 4 neolúpané strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžičky koriandra
  • ½ lyžičky papriky
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice tahini
  • šťava z 1 citróna
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia

Postup

  1. Mrkva, cibuľu a strúčiky cesnaku dajte na pekáč.
  2. Pridajte korenie a trochu oleja a premiešajte.
  3. Pečte v rúre asi 30 minút pri 180 °C.
  4. Skontrolujte, či mrkva nie je stále tvrdá.
  5. Pokiaľ áno, vráťte na chvíľu do rúry.
  6. Možno budete musieť vybrať cibuľu a cesnak z rúry.
  7. Keď je zelenina hotová, nechajte ju vychladnúť.
  8. Vložte zeleninu do kuchynského robota, vytlačte strúčiky cesnaku zo šupiek a rozmixujte do hladka.
  9. Pridajte po troške citrónovú šťavu, tahini, soľ a korenie.
  10. Pokračujte v miešaní a ochutnávaní, kým nedosiahnete chuť a konzistenciu, ktorá vám vyhovuje.
  11. Podávajte ako dip so zeleninou a chlebom.
Dip z pečenej mrkvy v servírovacej miske obložený čerstvou zeleninou, bylinkami a pečivom.
www.searchingforspice.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.