Stehná z diviaka na zelenine

Stehná z diviaka na zelenine

Nevšedný spôsob, ako do svojho jedálnička zaradiť diviačie mäso, predstavuje jeho kombinácia so zeleninou. Vyskúšajte a uvidíte, že budete milo prekvapení!

Ingrediencie:

  • 1000 g diviačie stehná
  • 1 pór, iba svetlá časť
  • 5 mrkví
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka nakrájaných šampiňónov
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky červeného vína
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umytú diviačú stehno osoľte a okoreňte.
  2. Následne všetku zeleninu olúpte a nakrájajte na kúsky.
  3. V hrnci či hlbokej panvici rozohrejte trochu oleja a diviačie mäso na ňom zo všetkých strán niekoľko minút restujte.
  4. Potom mäso vyberte a položte nabok.
  5. Pridajte do hrnca či panvice ešte trochu oleja a vložte doň všetku nakrájanú zeleninu.
  6. Osoľte, okoreňte a vmiešajte paradajkový pretlak.
  7. Následne prilejte tiež červené víno a oba dva druhy vývaru.
  8. Premiešajte a vložte diviačie stehno opäť do hrnca či panvice.
  9. Priklopte a duste takto približne po dobu 3 až 4 hodín, v zavilosti na veľkosti mäsa. Pokiaľ chcete čas varenia skrátiť, mäso naporciujte.

Kancové stehno so zeleninou chutí skvele len tak, alebo k nej možno podávať rôzne druhy cestovín či ryžu.

Kúsky diviačieho mäsa so zeleninou
zdroj: georgiapellegrini.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.