Kančie medailónky alebo minútka z diviaka

Kančie medailónky alebo minútka z diviaka

Máte slabosť pre najrôznejšie minútky. Skúste si ich pripraviť na zmenu z diviačieho mäsa.

Ingrediencie:

  • 1000 g diviačie stehno nakrájané na medailónky
  • 3 šalotky
  • 1 mrkva
  • 400 ml vývaru
  • šťava z dvoch granátových jabĺk
  • 2 PL masla
  • bobkový list
  • borievka
  • nové korenie
  • sladká paprika
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyté diviačie medailóniky osoľte, okoreňte a zľahka z oboch strán orestujte na panvici s rozpusteným maslom.
  2. Následne preložte medailóniky do pekáča a vložte ich do rúry predhriatej na 120°C.
  3. Pečte do ružova, približne 10-15 minút, v závislosti od veľkosti i hrúbky medailónikov.
  4. Olúpte mrkvu a šalotku, nakrájajte ich na malé kocky.
  5. Zeleninu vložte do panvice, na ktorej ste predtým restovali medailóniky.
  6. Pridajte vývar a korenie, ktoré vložte do vrecka na korenie. Uľahčíte si tým jeho následné odstraňovanie.
  7. Duste do doby, než zelenina zmäkne.
  8. Vyberte sáčok s korením, omáčku preceďte a vmiešajte šťavu z granátového jablka.
Kančie medailónky podávané s prelivom z granátového jablka a pečenou hruškou
zdroj: eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.