Máte slabosť pre najrôznejšie minútky. Skúste si ich pripraviť na zmenu z diviačieho mäsa.
Ingrediencie:
- 1000 g diviačie stehno nakrájané na medailónky
- 3 šalotky
- 1 mrkva
- 400 ml vývaru
- šťava z dvoch granátových jabĺk
- 2 PL masla
- bobkový list
- borievka
- nové korenie
- sladká paprika
- soľ, korenie
Postup:
- Umyté diviačie medailóniky osoľte, okoreňte a zľahka z oboch strán orestujte na panvici s rozpusteným maslom.
- Následne preložte medailóniky do pekáča a vložte ich do rúry predhriatej na 120°C.
- Pečte do ružova, približne 10-15 minút, v závislosti od veľkosti i hrúbky medailónikov.
- Olúpte mrkvu a šalotku, nakrájajte ich na malé kocky.
- Zeleninu vložte do panvice, na ktorej ste predtým restovali medailóniky.
- Pridajte vývar a korenie, ktoré vložte do vrecka na korenie. Uľahčíte si tým jeho následné odstraňovanie.
- Duste do doby, než zelenina zmäkne.
- Vyberte sáčok s korením, omáčku preceďte a vmiešajte šťavu z granátového jablka.