Tradičný recept, v ktorom sa snúbi chuť diviačieho mäsa predovšetkým s cibuľou a korením. Chuť je tu mierne ozvláštnená kúskom slaniny.
Ingrediencie:
- 600 g diviačieho mäsa
- 3 cibuľa
- 50 g slaniny
- 100 ml červeného vína
- 400 ml vody
- 2 PL paradajkového pyré
- 4 paradajky
- 8 PL sójovej omáčky
- 2 PL oleja
- borievka
- klinček
- kukuričný škrob alebo solamyl
- soľ, korenie
Postup:
- Kančie mäso umyte, nakrájajte na kúsky a zľahka orestujte v hrnci s rozpáleným olejom.
- Mäso vyberte a do hrnca dajte zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
- Po chvíľke pridajte do hrnca aj na kocky nakrájanú slaninu.
- Keď je slanina ľahko orestovaná, pridajte paradajkové pyré a krátko povarte.
- Následne pridajte nakrájané paradajky a dôkladne zamiešajte.
- Prilejte vodu a červené víno.
- Keď sa zmes začne variť, pridajte diviačie mäso, sójovú omáčku a korenie.
- Premiešajte a za občasného miešania varte v priklopenom hrnci približne 2 až 2,5 hodiny.
- Po uplynutí tejto doby vyberte borievka a klinčeky av prípade potreby zahustite pomocou kukuričného škrobu či solamylu.
Tento diviačí guláš je možné servírovať s knedľami, cestovinami či čerstvým pečivom.
Diviaka nemusíte vždy konzumovať len vo forme guláša. Vyskúšajte aj ďalšie pochúťky z diviačieho mäsa!