Kančí guláš na víne

Kančí guláš na víne

Červené víno je jednou z ingrediencií, ktorá sa pri preprave diviačieho mäsa často využíva. Dodá mu lahodnú chuť aj vôňu. Nie inak je tomu aj v tomto recepte!

Ingrediencie:

Marináda

  • 1000 g diviačieho mäsa
  • 2 šálky červeného vína
  • 1 šálka octu z červeného vína
  • 1 cibuľa
  • 1 stopkový zeler
  • 1 mrkva
  • klinček
  • borievka
  • rozmarín

Omáčka

  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 40 g cukru
  • 30 g vysokopercentnej horkej čokolády
  • 3-4 sušené slivky
  • bobkový list
  • ocot z červeného vína
  • olivový olej
  • borievka
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kančie mäso nakrájajte na menšie kúsky a dajte ho naložiť spoločne s nakrájanou zeleninou a korením do marinády z červeného vína a octu.
  2. Nechajte marinovať najlepšie cez noc.
  3. Nasledujúci deň diviačie mäso zľahka orestujte v hrnci s olivovým olejom.
  4. Následne k mäsu pridajte nakrájanú cibuľu a nechajte dusiť do mäkka.
  5. Keď je cibuľa mäkká, prilejte do hrnca zvyšok marinády, bez korenia, a prípadne aj trochu horúcej vody. Mäso musí byť celé ponorené v tekutine.
  6. Dochuťte soľou a korením.
  7. Hrniec priklopte pokrievkou a za občasného miešania duste na miernom ohni asi 2 až 2 a pol hodiny, v závislosti od veľkosti kúskov mäsa.
  8. Ku koncu, keď už je mäso takmer úplne mäkké, si v inom hrnci zmiešajte zostávajúce ingrediencie na omáčku a za stáleho miešania nechajte asi 3-4 minúty variť.
  9. Keď je táto omáčka hotová, pridajte ju do hrnca s diviačím mäsom a premiešajte.

Tento pokrm môžete servírovať napríklad s polentou alebo s rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Gulášová omáčka z diviaka pripravovaná na červenom víne a podávaná s polentou
zdroj: polentaebaccala.com

Maďarský guláš, segedínsky guláš, zabíjačkový guláš aj burtguláš. Inšpirujte sa našimi receptami na guláš 10-krát inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.