Gulášová omáčka z diviaka ozvláštnená čučoriedkami

Gulášová omáčka z diviaka ozvláštnená čučoriedkami

Sušené slivky sa ku diviačiemu mäsu pridávajú pomerne často. Vyskúšajte ho tentoraz ozvláštniť lesnými plodmi!

Ingrediencie:

  • 800 g diviačieho mäsa
  • 200 ml červeného vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL čučoriedkového džemu
  • 100 g čučoriedok
  • 2 PL múky (voliteľné)
  • 2 PL olivového oleja
  • bobkový list
  • sladká paprika
  • klinček
  • škorica
  • borievka
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Kančie mäso umyte, nakrájajte na kúsky a zľahka orestujte v hrnci alebo v hlbokej panvici s rozpáleným olejom.
  2. Následne mäso vyberte a do hrnca dajte zosklovatieť nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku.
  3. Po chvíľke pridajte do hrnca aj nakrájanú mrkvu.
  4. Keď je zelenina mäkká, prilejte hovädzí vývar a červené víno.
  5. Keď sa zmes začne variť, pridajte korenie a vráťte do hrnca kúsky mäsa.
  6. Premiešajte a za občasného miešania varte priklopené približne 2 až 2,5 hodiny.
  7. Niekoľko minút pred koncom pridajte čučoriedky a čučoriedkový džem.
  8. Odstráňte borievku, bobkový list a klinčeky av prípade potreby zahustite trochou múky.

Tento diviačí guláš podávajte s knedľou, zemiakovou kašou či čerstvým pečivom.

Guláčová omáčka z diviačieho s čučoriedkami a zemiakovou kašou
zdroj: yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.