Výborný guláš z diviaka na pive

Výborný guláš z diviaka na pive

Okrem červeného vína môžete pri príprave diviačieho mäsa využiť aj pivo. Obvykle sa odporúča predovšetkým pivo čierne, použiť sa dá ale aj svetlé.

Ingrediencie:

  • 800 g diviačieho mäsa, napríklad stehná
  • 150 ml čierneho piva
  • 200 ml vody alebo vývaru
  • 3 cibuľa
  • 2 PL hladkej múky
  • bobkový list
  • borievka
  • tymian
  • nové korenie
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyté diviačie mäso nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte, posypte tymianom a zalejte olivovým olejom.
  2. Nechajte takto marinovať aspoň 30 minút.
  3. Následne na panvici či v hrnci zosklovaťte na oleji nakrájanú cibuľu.
  4. Pridajte namarinované diviačie mäso a zľahka orestujte.
  5. Pridajte k zmesi bobkový list a ostatné korenie, podlejte pivom.
  6. Hrniec či panvicu priklopte a nechajte dusiť, kým mäso zmäkne.
  7. V priebehu dusenia podľa potreby podlievajte vodou alebo vývarom.
  8. Na záver zahustite omáčku pomocou múky.

Takto pripravený pokrm servírujte s knedľou, polentou alebo zemiakovou kašou.

Guláš z diviaka na pive servírovaný so zemiakovou kašou
zdroj: elizabethminchilli.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.