Jednoduchá cesnaková nátierka

Jednoduchá cesnaková nátierka

Dobrá nátierka z cesnaku poteší všetky chuťové bunky, zvlášť keď je vyrobená z čerstvého namiesto sušeného. Hodí sa na oslavy, pohostenie pre rodinu, ale pokojne aj len tak na večeru.

Mrknite aj na recepty s medvedím cesnakom a porovnajte jeho chuť s tým klasickým.

Ingrediencie:

  • 1 kocka zmäknutého masla
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 2 jarné cibuľky alebo 1 malá klasická cibuľa
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia

Postup:

  • Maslo dáme do misy a odložíme zatiaľ bokom.
  • Cesnak očistíme, opláchneme a prelisujeme do misy.
  • Pokiaľ nemáme lis na cesnak, môžeme ho utrieť na doske s trochou soli pomocou noža.
  • Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi jemné malé kocky.
  • Petržlen opláchneme, nasekáme na drobné kúsky a rovnako ako cesnak s cibuľou prihodíme do misy k maslu.
  • Osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame.
  • Podávame na bagete či pečive, prípadne môžeme použiť ako maslo na potretie chleba, ktorý sa chystáme zapekať. Je to lahôdka.
Nátierka z cesnaku v klasickom štýle.
Zdroj: https://cincyshopper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.