Táto cesnaková nátierka sa pripravuje z avokáda a je to svojím spôsobom taký dip, do ktorého môžeme ponoriť chrumkavú zeleninu, alebo aj tortilla chips. Je to však aj zmes na namazanie na čerstvú bagetu.
Ingrediencie:
- 2 veľká avokáda
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 malá červená cibuľa
- 1 hrsť listov čerstvej bazalky
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Cesnak zľahka stlačíme a dáme piecť na malý pekáčik asi na 15 minút pri 180 °C.
- Keď je upečený, vylúpneme ho zo šupky a dáme do misky, kde ho roztlačíme vidličkou.
- Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžicou vydlabeme dužinu.
- Pridáme k cesnaku a tiež starostlivo roztlačíme.
- Cibuľu olúpeme, rozpolíme a nasekáme najemno.
- Pokiaľ nechceme cibuľu cítiť až veľa, dáme len polovicu.
- Bazalku opláchneme a listy rozkrájame na drobné kúsky.
- Všetko prihodíme do misy, osolíme a dôkladne zamiešame, aby vznikla hladká zmes.