Mrkva má vyšší obsah prírodného cukru ako väčšina ostatných druhov zeleniny, takže je obľúbenou voľbou aj pre deti. Vďaka sladkosti mrkvy a pomarančovej šťave je táto polievka vynikajúcim jedlom, na ktorom si pochutí celá rodina.
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 900 g nasekanej mrkvy
- kôra a šťava z 1 pomaranča
- 1 liter (4 šálky) zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 bobkový list
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej na strednú/nízku teplotu.
- Pridajte cibuľu a cesnak, znížte plameň na minimum a za občasného miešania varte do mäkka asi 10 minút.
- Pridajte mrkva a pomarančovú kôru.
- Pokračujte v miešaní ďalšie 2-3 minúty.
- Pridajte vývar a bobkový list, priveďte do varu a nechajte prikryté variť po dobu cca 30 minút
- Zamiešajte a potom premiešajte s pomarančovou šťavou.
Ak vám polievka chutila, vyskúšajte aj našich 5 svetových receptov na polievky z červenej šošovky .