Mrkvovo-zemiaková polievka

Mrkvovo-zemiaková polievka

Pokiaľ máte radi krémovejšiu a sýtejšiu polievku, je pre vás tento recept ako stvorený. Lahodné výdatné jedlo, ktoré je ideálne pre chladnejšie počasie na zahriatie, poteší nielen vás, ale aj vaše deti.

Ingrediencie

  • 4 stredné zemiaky
  • 1 100 g nelúpanej mrkvy
  • 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1/2 nahrubo nakrájané cibule
  • 2 lyžice nasekaného cesnaku
  • 1 a 1/2 šálky odtučnenej kyslej smotany
  • 3 lyžice čerstvého nasekaného zázvoru
  • 1/3 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
  • petržlenová vňať
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Najprv starostlivo umyte všetky ingrediencie.
  2. Zahrejte stredne veľký hrniec.
  3. Pridajte 3 lyžice oleja.
  4. Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak a varte do mäkka.
  5. Nakrájajte mrkvu a zemiaky a pridajte do hrnca.
  6. Pridajte vývar a nechajte jemne povariť.
  7. Varte zakryté po dobu 25 – 30 minút alebo kým mrkva a zemiaky nie sú mäkké.
  8. Zložte zo sporáka a nechajte 15 minút vychladnúť.
  9. Mrkva a 1/2 zemiakov preložte do mixéra.
  10. Prilejte polovicu vývaru a rozmixujte na pyré.
  11. Pridajte kyslú smotanu a dobre premiešajte.
  12. Pridávajte zvyšný vývar do požadovanej hustoty.
  13. Servírujte tak, že polievku preložíte do misky, pridáte zemiaky a ozdobíte jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
Krémová polievka zo zemiakov a mrkvy v miske posypaná jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
www.simplystacie.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.