Jednoduchá hrnčeková bábovka

Jednoduchá hrnčeková bábovka

Tejto hrnčekovej bábovke sa hovorí aj rakúska torta. Má vynikajúcu chuť, je vláčna a jej príprava nie je nijako zložitá.

Pokiaľ si budete chcieť k bábovke pripraviť skutočnú tortu, pretože chystáte malú oslavu, ale neviete, aký urobiť korpus? Nechajte sa inšpirovať našimi receptami na tortové korpusy a máte postarané.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 3/4 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 hrnčeka mlieka + 1 lyžica mlieka
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • Cukor múčka na posyp

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 175 ° C a pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  • Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh.
  • K žĺtkom dáme práškový cukor, maslo, vanilkový extrakt a našľaháme do peny.
  • Do inej misy preosejeme múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
  • Polovicu sypkej zmesi vmiešame do žĺtkov s polovicou mlieka.
  • Pridáme zvyšok múky s práškom a soľou so zvyškom mlieka a vymiešame do hladkého cesta.
  • Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
  • Polovicu cesty vlejeme do formy a do tej druhej primiešame kakao.
  • Nalejeme na svetlé cesto a vareškou či lyžicou jemne premiešame, aby sa obe cestá ľahko prepojili a vytvorili vzor.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 60 minút.
  • Špajlí potom skontrolujeme prepečenie cesta.
  • Hotovú bábovku vyberieme z rúry a opatrne vyklopíme na mriežku, aby vychladla.
  • Pred podávaním pocukrujeme.
Mramorová bábovka bez váženia.
Zdroj: https://www.justapinch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.