Banánová hrnčeková bábovka s karamelovým prelivom

Banánová hrnčeková bábovka s karamelovým prelivom

Existuje snáď lepšie spojenie, ako sú banány a orechy, vďaka ktorým sa dá vykúzliť úplne luxusná črepníková bábovka s jemnou, ale vláčnou konzistenciou? Chuťovo je skvelá a len sa po nej zapráši.

Ingrediencie:

  • 3 banány
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček prírodného cukru
  • 1 hrnček slnečnicového oleja
  • 1 hrnček gréckeho jogurtu
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 1 hrnček karamelovej polevy

Postup:

  • Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 ° C a nachystáme si formu na bábovku, ktorú vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  • Vo veľkej miske roztlačíme banány, pridáme k nim vajcia, grécky jogurt, oba druhy cukru a slnečnicový olej.
  • Dôkladne zamiešame, aby vznikla hladká zmes.
  • Do banánovej zmesi preosejeme múku, prášok do pečiva, soľ aj jedlú sódu.
  • Ľahko premiešame a pridáme vlašské orechy.
  • Premiešame, aby sa všetko spojilo a cesto vlejeme do pripravenej formy.
  • Dáme do predhriatej rúry a pečieme asi 50 až 55 minút.
  • Po upečení necháme niekoľko minút odpočinúť a potom bábovku vyklopíme na mriežku.
  • Akonáhle bábovka vychladne, polejeme jej karamelovou polevou.

Tip: Na karamelovú polevu potrebujeme 1/4 hrnčeka mlieka, ktoré nalejeme do hrnca, k tomu pridáme 1/4 hrnčeka zmäknutého masla a 1/4 hrnčeka hnedého cukru.

Všetko zmiešame dohromady a na strednom ohni privedieme do varu. Potom odstavíme a pridáme 2 hrnčeky práškového cukru a 1/2 lyžice vanilkového cukru.

Pomocou ručného mixéra našľaháme a ihneď aplikujeme na bábovku. Dá sa použiť aj na tortu či sušienky.

Buchta z banánov s polevou z karamelu.
Zdroj: https://thefeedfeed.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.