Vláčna, delikátna, dokonale sladká a rýchlo pripravená. Presne taká je táto bábovka z hrnčeka so šľahačkou. Vychutnajte si tento nadýchaný múčnik a potešte aj svojich blízkych. Uvidíte, že vám nezostane jediný kúsok.
Ingrediencie:
- 3 hrnčeky zmesi na tortu
- 1 1/2 hrnčeka zmäknutého neslaného masla
- 3 hrnčeky cukru múčka
- 6 stredne veľkých vajec
- 1 hrnček smotany na šľahanie
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
- Do misy preosejeme múku a zatiaľ odložíme bokom.
- V inej miske našľaháme maslo s cukrom.
- Po jednom pridáme vajcia a každé vždy ihneď vmiešame do zmesi.
- Dôležité je, aby boli všetky vajcia dôkladne zašľahané, inak nebude bábovka dostatočne nadýchaná.
- Prilejeme vanilkovú esenciu a po lyžiciach múku.
- Miešame, aby bola zmes hladká.
- Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a starostlivo premiešame, až vznikne úplne hladké cesto bez žmolkov.
- Bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej hotové cesto.
- Dáme do rúry a pečieme 1 hodinu 30 minút, záleží na type rúry.
- Dobré je, keď bábovku po hodine a štvrť skontrolujeme špajdľou v strednej časti, či je prepečená alebo ešte potrebuje čas.
- Vyberieme z rúry a odstavíme na kuchynskú linku, aby bábovka úplne vychladla.
- Akonáhle je bábovka studená, môžeme ju vyklopiť a pocukrovať.