Výborná tvarohová buchta s jahodami, ktorú oceníte vo chvíli, keď si doprajete svoju popoludňajšiu kávu.
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 ks vajcia
- 125 g masla
- jahody (čerstvé alebo mrazené)
Ingrediencie na náplň
- 250 g tvarohu vo vaničke
- 1 ks vajcia
- 1 vanilkový cukor
Postup
- V mise zmiešajte múku s cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
- Pridáme vajcia, mlieko a rozpustené maslo.
- Vyšľaháme hladké cesto a nalejeme do hlbšieho plechu vyloženého papierom na pečenie.
- V inej mise zmiešajte tvaroh s vajíčkom a vanilkovým cukrom. Môžete viac osladiť podľa chuti.
- Tvarohovú zmes natrite na pripravené cesto v plechu.
- Nakoniec navrch ešte rozprestrite väčšie množstvo jahôd, prípadne aj posýpkou.
- Pečte pri 150 ° C po dobu 45-50 minút.
- Po upečení nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.