Bábovka z oleja je obľúbená vďaka tomu, že nemusíme rozpúšťať maslo, ani čakať až bude mať izbovú teplotu. Príprava je jednoduchá a rýchla. Ak radi pečiete a chcete vyskúšať aj iné obľúbené pochúťky, potom žmurknite na recepty na bublaninu .
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 250 g cukru múčka
- Štipka soli
- 1 vrecko vanilkového cukru
- Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
- 125 ml oleja
- 125 ml vody
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- 250 g polohrubej múky
- 2 lyžice holandského kakaa
- Múčkový cukor na posyp
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Pripravíme si misu a rozklepneme do nej vajcia, pridáme cukor, soľ, vanilkový cukor, šťavu z citróna a šľaháme do peny.
- Do našľahanej zmesi postupne vlejeme vodu a olej pekne na striedačku.
- Premiešame, aby sa neutvorila žiadna hrudka.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a po častiach nasypeme do zmesi a zamiešame.
- Formu na bábovku vymastíme a vysypeme.
- Potom do nej nalejeme 2/3 cesta a do zvyšnej 1/3 prisypeme kakao.
- Zamiešame a vlejeme do formy.
- Vareškou zľahka premiešame, aby sa utvoril mramorový vzor.
- Pečieme po dobu 60 minút a prepečenie skontrolujeme špajľou.
- Hotovú bábovku vyberieme z rúry a necháme chvíľku vychladnúť.
- Potom ju vyklopíme z formy a pocukrujeme.
- Servírujeme, až keď je úplne vychladnutá.