Olejový múčnik s rebarborou

Olejový múčnik s rebarborou

Jarné pečenie človeka baví dvojnásobne, pretože príroda sa prebúdza a začíname používať iné obľúbené suroviny, než je tomu na Vianoce. Táto olejová bábovka je veľmi jemná, vláčna a šťavnatá. Uvidíte, že si ju zamilujete.

Ingrediencie:

  • 240 g bielej špaldovej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 150 ml gréckeho jogurtu
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička jemne strúhanej pomarančovej kôry
  • 100 g rebarbory nakrájané na kocky
  • 200 g práškového cukru na polevu
  • 50 ml rebarborovej šťavy na polevu

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 170 stupňov a formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou.
  • Nachystáme si veľkú misu, do ktorej preosejeme múku s práškom do pečiva a trochu osolíme.
  • Do inej misy dáme jogurt, olej, cukor, vanilkový cukor, vajcia a dôkladne vyšľaháme.
  • Keď máme našľahané, začneme po častiach pridávať sypkú zmes a neprestávame miešať.
  • Prisypeme pomarančovú kôru a znova premiešame.
  • Polovicu cesta vlejeme do formy a poukladáme nakrájanú rebarboru.
  • Zalejeme druhou polovicou cesta a uhladíme.
  • Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 45 minút.
  • Ku koncu bude možno potrebné zakryť bábovku alobalom, aby príliš rýchlo nezhnedla.
  • Pomocou špajle skontrolujeme, či je cesto dostatočne prepečené.
  • Hotovú bábovku vyberieme z rúry a na niekoľko minút odstáť.
  • Potom vyklopíme z formy na mriežku, kde necháme úplne vychladnúť.
  • Akonáhle bude bábovka vychladnutá, pripravíme si polevu.
  • Múčkový cukor nasypeme do misky a za stáleho miešania po troške prilievame rebarborovú šťavu.
  • Keď je poleva dostatočne zamiešaná a hladká, môžeme s ňou poliať vychladnutú bábovku.
  • Nakoniec posypeme nasekanými mandľami či pistáciami, prípadne môžeme ozdobiť lístkami ruží.
Jogurtová rebarborová bábovka zo špaldovej múky.
Zdroj: http://kitchenlioness.blogspot.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.