Orechová buchta z oleja a jogurtu

Orechová buchta z oleja a jogurtu

Vďaka kombinácii oleja, orechov a jogurt je táto bábovka dokonale vláčna, jemná a veľmi chutná. Uvidíte, že jeden kúsok vám rozhodne stačiť nebude.

Ingrediencie:

  • 200 g cukru kryštál
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 150 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g strúhaných vlašských orechov (môžu byť aj lieskové)
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 ml jogurtu (biely, grécky)
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou.
  • Do misy rozklepneme vajcia, pridáme kryštálový aj vanilkový cukor a našľaháme do peny.
  • Potom začneme pomaly prilievať za stáleho miešania olej.
  • Primiešame jogurt a tiež múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  • Všetko dôkladne zamiešame, aby bolo cesto pekne nadýchané a hladké.
  • Vlejeme do pripravenej formy a pečieme v predhriatej rúre asi 60 minút.
  • Hotovú bábovku vyberieme z rúry a na chvíľku odstavíme.
  • Po pár minútach vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.
Šťavnatý olejový múčnik z jogurtu s orechmi.
Zdroj: https://www.foodcors.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.