Olejová bábovka s jablkami

Olejová bábovka s jablkami

Pokiaľ ste zatiaľ neochutnali žiadnu vegánsku buchtu, je najvyšší čas. V tejto bábovke sa snúbia hrejivé tóny škorice, zázvoru, ale aj ďalšieho korenia s chrumkavými jablkami a ešte k tomu olivovým olejom, ktorý je takou pomyselnou čerešničkou na torte. Urobte si k nemu šálku kávy alebo lahodné kakao.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice ľanovej múky
  • 4 lyžice vody
  • 1/2 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 1/2 hrnčeka nesladeného mandľového mlieka
  • 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička jablčného octu
  • 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 4 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletého nového korenia
  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 lyžicu hladkej múky

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 ° C a formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  • Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na rovnako veľké kúsky asi 1×1 cm.
  • V malej miske zmiešame vodu s ľanovou múkou a necháme 5 minút odstáť.
  • Do inej misky dáme nakrájané jablká a lyžičku hladkej múky.
  • Premiešame, aby boli jablká obalené múkou.
  • Vyberieme väčšiu misu a našľaháme v nej olivový olej, cukor, mandľové mlieko, jablkový ocot, ľanovú múku a vanilku.
  • Zmiešame múku, jedlú sódu, soľ, škoricu, zázvor, nové korenie a preosejeme do olejovej zmesi.
  • Dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
  • Nakoniec ešte prihodíme jablká a naposledy zamiešame.
  • Takto hotové cesto prelejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme cca 45 – 50 minút a špajľou skontrolujeme dostatočné prepečenie v strede bábovky.
  • Pokiaľ je špajľa čistá a cesto nelepí, vyberieme bábovku z rúry a necháme ju vo forme 10 minút odpočinúť.
  • Potom ju opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku, aby mohla vychladnúť.
  • Pred servírovaním ju poprášime práškovým cukrom.
Luxusná vegánska jablčná bábovka s olejom.
Zdroj: https://www.thesimplegreen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.