Po tejto buchte sa budú každému zbiehať sliny ešte dlho potom. Kokosová buchta rafaelo je výborný zákusok na každú príležitosť.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček práškového cukru (+ 1/2 hrnčeka na posyp)
- 2ks vajec
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 250ml smotany na šľahanie
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V mise zmiešajte vajcia s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a vyšľahajte do peny.
- Pridajte hladkú múku, kypriaci prášok do pečiva, mlieko a premiešajte do hladka.
- Cesto nalejte do formy alebo na menší plech.
- Na cesto rovnomerne nasypte strúhaný kokos zmiešaný s práškovým cukrom.
- Dajte piecť na cca 20 minút. Po upečení ešte horúcu buchtu zalejte smotanou.
- Nechajte vychladnúť a podávajte.