Tradičná polievka z Mexika

Tradičná polievka z Mexika

Táto polievka sa radí medzi klasické recepty mexickej kuchyne a rozhodne stojí za to vyskúšať.

Ingrediencie

  • 1 lyžica oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 0.6 kg kuracích pŕs
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 plechovka passaty
  • 1 šálka kukurice
  • chilli podľa chuti
  • 4 kukuričné tortilly
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletá paprika
  • ¼ šálky limetkovej šťavy
  • ¼ šálky čerstvého koriandra
  • soľ, korenie

Postup

  1. Cibuľu a papriku si nakrájame na kocky a orestujeme na oleji asi 5 minút.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, mletú papriku, chilli a dobre premiešame.
  3. Zalejeme kuracím vývarom a vložíme surové kuracie prsia. Privedieme do varu a stiahneme plameň.
  4. Varíme asi 20 minút. Akonáhle bude kura uvarené tak ho vyberieme z polievky a mäso natrháme vidličkou na malé kúsky a tie potom vložíme späť do polievky.
  5. Do hrnca pridáme plechovku paradajok, plechovku passaty a 1 šálku kukurice.
  6. Varíme asi 5 minút. Tesne pred podávaním pridáme soľ, korenie, limetkovú šťavu a čerstvo nasekaný koriander.
  7. Kukuričnú tortillu si osmažíme na troche oleja asi 30 sekúnd z každej strany, nakrájame na prúžky, ozdobíme nimi polievku a môžeme podávať.
Polievka s paradajkami, kuraťom a kukuricou s tortilou.
zdroj: blog.amigofoods.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.