Táto polievka sa radí medzi klasické recepty mexickej kuchyne a rozhodne stojí za to vyskúšať.
Ingrediencie
- 1 lyžica oleja
- 1 cibuľa
- 1 paprika
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 liter kuracieho vývaru
- 0.6 kg kuracích pŕs
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 1 plechovka passaty
- 1 šálka kukurice
- chilli podľa chuti
- 4 kukuričné tortilly
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletá paprika
- ¼ šálky limetkovej šťavy
- ¼ šálky čerstvého koriandra
- soľ, korenie
Postup
- Cibuľu a papriku si nakrájame na kocky a orestujeme na oleji asi 5 minút.
- Pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, mletú papriku, chilli a dobre premiešame.
- Zalejeme kuracím vývarom a vložíme surové kuracie prsia. Privedieme do varu a stiahneme plameň.
- Varíme asi 20 minút. Akonáhle bude kura uvarené tak ho vyberieme z polievky a mäso natrháme vidličkou na malé kúsky a tie potom vložíme späť do polievky.
- Do hrnca pridáme plechovku paradajok, plechovku passaty a 1 šálku kukurice.
- Varíme asi 5 minút. Tesne pred podávaním pridáme soľ, korenie, limetkovú šťavu a čerstvo nasekaný koriander.
- Kukuričnú tortillu si osmažíme na troche oleja asi 30 sekúnd z každej strany, nakrájame na prúžky, ozdobíme nimi polievku a môžeme podávať.