Jablková bábovka s orechmi

Jablková bábovka s orechmi

Čerstvá jablká a vlašské orechy, to je nesmrteľná kombinácia, na ktorej si rád pochutí každý, bez ohľadu na vek či pohlavie. Ku káve po obedku alebo napríklad k čaju o piatej je to super múčnik. Napriek tomu, že je bez akejkoľvek polevy, má nezameniteľnú a veľmi lahodnú chuť.

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 280 g cukru
  • 224 g slnečnicového oleja
  • 1 – 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 – 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky soli
  • 5 jabĺk
  • 120 g nasekaných vlašských orechov

Postup:

  • Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka a nastrúhame.
  • Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  • V mise zmiešame vajcia, cukor, olej a vanilkový cukor.
  • Do druhej misky preosejeme polohrubú múku, jedlú sódu, soľ a škoricu.
  • Sypkú zmes pomaly vmiešame do vaječnej zmesi, aby bola hladká.
  • Prihodíme jablká aj orechy a znova premiešame.
  • Formu na bábovku vymastíme a vysypeme alebo do nej dáme papier na pečenie.
  • Pokiaľ nemáme bábovkovú formu, použijeme vyšší pekáč.
  • Cesto vlejeme do formy a urovnáme.
  • Pečieme v predhriatej rúre asi 35 – 40 minút.
  • Po upečení necháme chvíľu odpočinúť, potom vyklopíme a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, prípadne môžeme dať polevu.
Orechovo-jablkový múčnik.
Zdroj: https://www.tastesoflizzyt.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.