Orieškový múčnik s kúskami čokolády

Orieškový múčnik s kúskami čokolády

Vôňa čokolády a orieškov, to je väčšinou hriešna kombinácia, čo platí aj pri tejto chuťovke. Bábovka s orechmi je plná kúskov čokolády a nechýbajú ani mandle s „vlašiakmi“. Príprava je rýchla a jednoduchá.

Ingrediencie:

  • 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 1/2 hrnčeka hrubo nakrájanej horkej čokolády
  • 1 1/4 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 hrnčeka nakrájaných mandlí
  • 6 vajec
  • 1 hrnček cukru kryštál
  • 1 zmäknuté maslo
  • 1/2 hrnčeka cukru múčka
  • 1/4 lyžičky soli
  • Kôru z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 lyžička vanilkovej esencie

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 170 °C.
  • Do misky dáme múku, čokoládu, vlašské orechy a zmiešame.
  • Vymastíme si formu kúskom masla a posypeme mandľami.
  • Vajcia rozdelíme do dvoch misiek na bielky a žĺtky.
  • K bielkom dáme kryštálový cukor a našľaháme do tuhého snehu.
  • V inej mise rozšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, maslom, soľou, citrónovou kôrou a vanilkovou esenciou.
  • Akonáhle je zmes pekne napenená, vmiešame po častiach múku s orechmi a čokoládou.
  • Nakoniec pomocou varešky opatrne primiešame sneh z bielkov.
  • Cesto nalejeme do formy a dáme piecť asi na 1 hodinu.
  • Ešte teplú bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
  • Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom s vanilkou.
Čokoládovo-orechová buchta s mandľami.
Zdroj: https://www.gastronomersguide.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.