Bábovka vo viedenskom štýle? Pokiaľ ju nepoznáte, určite ju musíte ochutnať. Má lahodnú chuť, je vláčna a dokonale sladká. Keď si na nej ešte zaobstaráte trochu zdobenejšiu bábovkovú formu, bude perfektná.
Ingrediencie:
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 vrecko vanilkového cukru
- Citrónová kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 350 g hladkej múky
- 8 lyžíc mlieka
- 100 g hrozienok
- 50 g mletých mandlí
Postup:
- Do misy dáme zmäknuté maslo, cukor, vaječný žĺtky a vyšľaháme do peny.
- Primiešame citrónovú kôru a vanilkový cukor.
- Za stáleho miešania prisypeme múku s kypriacim práškom a tiež mlieko.
- Prihodíme hrozienka aj orechy a všetko zamiešame.
- Bielky našľaháme do tuhého snehu.
- Po častiach ho pridáme do cesta a opatrne premiešame.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C.
- Cesto nalejeme do formy a pečieme zhruba 1 hodinu.
- Pomocou špajle potom skontrolujeme, či je bábovka v strednej časti dobre prepečená.
- Vyberieme z rúry, necháme tak 5 minút oddýchnuť a potom vyklopíme.
- Bábovku pocukrujeme, alebo môžeme dať čokoládovú polevu.