Vyskúšajte tieto krémom plnené perníčky. Plniť môžete tiež napríklad marmeládou, čokoládovou nátierkou alebo napríklad lekvárom.
Ingrediencie na cesto
- 600g hladkej múky
- 4ks vajcia
- 300g práškového cukru
- 150g medu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 lyžice perníkového korenia
Ingrediencie na krém
- 125g zmäknutého masla
- 4 lyžice polohrubej múky
- 200ml mlieka
- 1 lyžica práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Rum (podľa chuti)
Postup
- Najprv z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Do snehu postupne zašľahajte cukor a žĺtky.
- Potom vmiešajte múku zmiešanú s jedlou sódou a perníkovým korením. Nakoniec pridajte med.
- Rukami vypracujte cesto, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Vychladnuté cesto vyvaľkajte plát hrubý 3-4 mm a vykrajujte tvary pomocou vykrajovačov.
- Vykrájané tvary pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 5-6 minút pri 250°C.
- V priebehu pečenia si pripravte krém. Zmiešajte múku s mliekom a za stáleho miešania ju priveďte do varu, pričom vznikne bešamel.
- Potom odstavte a nechajte vychladnúť. Vedľa dôkladne prešľahajte zmäknuté maslo, cukor a rum.
- Maslový krém potom zmiešajte s bešamelovou hmotou a máte hotový krém.
- Vychladnuté perníčky zlepujte krémom a potom ich ozdobte podľa svojej fantázie.
Perníčky nemusia byť len v podobe cukroviniek. Upečte si niektorý z našich receptov na perník , po ktorom sa budete olizovať!